Der er utallige forskellige udgifter, som går igen i ens privat økonomi. I ens privatbudget er der for eksempel lommepenge. Men der er en række steder, hvor du kan spare nogle skejser. Her er de bedste gode tips, som du kan tilgå uden det koster noget.

Den mest sandsynlige metode for danskerne at blive stenrig på, er ved hjælp af en privat pension. Det sagde en vis dame engang. For danskere er det normalt den mest plausible metode at blive mange millionær på. Så du bør spekulere på, at sætte dig mere ind i pension, med de gode muligheder, der er i din alderspension.

Forsikringer er det du erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få dem aktiveret. Du bør gennemtænke dine faktiske behov og ikke bare gøre som alle andre. Der kan være forsikringer, du reelt ikke har brug for og som du godt kan leve uden. Det er en risiko, du må tage. Når du har fravalgt, så gælder det om at drosle dine forsikringsdækninger ned på et meget lavt niveau. Skal din fritidshus forsikring udelukkende dække fx 70.000 kr eller/og kan du leve med en selvbetaling på 13.000 dkk, hvis lejlighed nedbrænder ?

Pengeinstitutter er også en post, hvor der ofte er mange penge at finde. Afvigelsen mellem de mest kostbare og de mange billige pengeinstitutter er gigantisk. Vi taler om, op imod 3.300 kr per md. for en median 2 børnsfamilie plus boliglån. Lån til køb af rækkehus er det største enkeltstående køb, som man møder i hele sit liv. Kassekredit er i det hele taget noget man bør være fokuseret på, når du skal tune din privat økonomi. En ting er rentersrente, men også handelskursen er essentiel. Låneomlægning er noget, som kan accelerere din økonomiske formåen. En vigtigere variabel er udskydelse af lån. Lån kan forbindes med med eksaltering af tid. Som det første skal du have god rente lønkonto, idet at der hvor dine likvide midler findes – der kan du avle dine penge bedst. Selv 3500 kr. årligt i renter er 300 kr.

Hvis du kan undgå lån fx 15 mdr. med at låne penge og i stedet for spare op i perioden, så får du nedbragt lånstørrelsen, men også renteudgifterne.

Har du medlemskab hos den rette fagforening, så har du mulighed for en stribe medlemsfordele. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er en del penge at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har tvunget valg af fagforening gennem lønaftalen. Men du kan selvfølgelig prioritere blot at have en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan bistå dig med almindelige forsikringer og sundhedsordning – så gennemtænk om det er det værd at spare pengene, hvis du haroplever for eksempel kritisk sygdom.
Din mad er det sted i din økonomi, der repræsenterer den aller største andel. Hvor nogle kan overleve for et ultra lille rådighedsbeløb, hver md, så er der andre, der forkæler sig med meget store pengebeløb på f.eks. speciel mad. En ting er hvis du køber mad ude i byen på enten michellin restaurant eller Just eat – men den helt store synder er det mad du køber og laver der hjemme. Her findes der det normale indkøb i supermarkeder, som du bærer hjem. Beklageligvis er mange gidsel for impulsindkøb, som har den konsekvens at dosmersedlen bliver meget lang. Et trick er, at du handler dine dagligvarer på nettet, på de effektive e-handlende supermarkeder. Her kan man enten shoppe de daglige dagligvarer, men desuden også de mange innovative udbud af madkasser.

Du bør altså gennemse dine kontoudtog, så du sparer på alle nicher af din husøkonomi. Så kan du ende op med at råde over et meget sjovere rådighedsbeløb til de lækre ting i tilværelsen. Tak fordi du så denne artikel.